How we work

As we are situated in the French wine region of protected designation “Faugères”, we mainly work with wine and grape marc (organic quality, certified or not), using old “charentais” pot stills – the distilling kettles that produce the famous Cognac (originals ! – our oldest one dates from 1927).

  • Product quality

    We know the winemakers and their way of working personally. The same goes for the other ingredients : it’s mainly our friends who pick the juniper berries and wild herbs or who supply the Verbena. This way we ensure the high quality of our products and avoid the nasty surprises that sometimes come with anonymous market relations.

  • The double distillation

    Distilling to us means to be inspired by the generations that used the alambics before us, to take time with our organic ingredients in order to extract their “spirit”, as say the alchemists.

Actualités

  • Stage de distillation Matthieu Frécon
    Les prochaines dates chez nous

    2 jours avec Mathieu Frécon ici à L’Atelier du Bouilleur : 7./8. Juillet 2018 et 20./21. Octobre 2018
    S’inscrire chez Matthieu à alcoollege-livre yahoo.fr

  • On attaque pour la 5e année !
    Des nouvelles suite à notre quatrième anniversaire

    Depuis le premier Avril L’Atelier du Bouilleur à quatre ans.
    Comme vous l’aviez tous peut-être capté, cela n’était pas gagné : des difficultés sur plusieurs niveaux nous ont menacés de fermeture en automne.
    Alors, en fête pour notre anniversaire et pour la survie !
    Nous avons du coup plusieurs annonces (...)

  • Nous @ Wein Salon Natürel
    17/18 Mars, Stadtgarten, Cologne, Allemagne

    Rencontrez-nous sur le salon du Vin Nature de Surk-ki Schrade.

  • Saison de Fine Faugères
    Nous serons disponibles !

    Nous sommes contents de pouvoir annoncer que nous serons disponibles pour la distillation de la Fine Faugères à partir du 10 janvier.