How we work

As we are situated in the French wine region of protected designation “Faugères”, we mainly work with wine and grape marc (organic quality, certified or not), using old “charentais” pot stills – the distilling kettles that produce the famous Cognac (originals ! – our oldest one dates from 1927).

  • Product quality

    We know the winemakers and their way of working personally. The same goes for the other ingredients : it’s mainly our friends who pick the juniper berries and wild herbs or who supply the Verbena. This way we ensure the high quality of our products and avoid the nasty surprises that sometimes come with anonymous market relations.

  • The double distillation

    Distilling to us means to be inspired by the generations that used the alambics before us, to take time with our organic ingredients in order to extract their “spirit”, as say the alchemists.

Actualités

  • Wein Salon Natürel à Cologne
    pour la première fois : un stand « gnôle naturelle »

    Surk-ki Schrade pionnière : pour la première fois il y aura un stand « Gnôle Naturelle » que l’on partage avec des collègues !

  • La Gnôle Naturelle au Whisky Mag
    petit article sur la fondation de notre mouvement

    Petite note sur la #gnolenaturelle et la fondation de notre mouvement dans la dernière édition du Whisky Magazine.
    D’ailleurs, il y en a de plus en plus de signataires. Regardez sur www.gnolenaturelle.eu

  • La 20e DIVE BOUTEILLE...
    ... se passe certainement avec la participation de L’Atelier du Bouilleur !

    Retrouvez-nous le 3 & 4 Février derrière notre tonneau dans les Caves Ackermann à Saumur.

  • Fine Faugères et chocolat

    Pour lancer la saison de la distillation, Art, Gastronomie et Architecture se rencontrent autour de la Fine Faugères. Au programme : découvertes gustatives et culturelles, créations artisanales, scénographies éphémères originales. Pour cette première édition, son allié naturel est à l’honneur : le chocolat ! Alors, rendez-vous le 9 décembre dans l’Atelier du Bouilleur à Autignac pour ce premier événement consacré à la Fine Faugères !