How we work

As we are situated in the French wine region of protected designation “Faugères”, we mainly work with wine and grape marc (organic quality, certified or not), using old “charentais” pot stills – the distilling kettles that produce the famous Cognac (originals ! – our oldest one dates from 1927).

  • Product quality

    We know the winemakers and their way of working personally. The same goes for the other ingredients : it’s mainly our friends who pick the juniper berries and wild herbs or who supply the Verbena. This way we ensure the high quality of our products and avoid the nasty surprises that sometimes come with anonymous market relations.

  • The double distillation

    Distilling to us means to be inspired by the generations that used the alambics before us, to take time with our organic ingredients in order to extract their “spirit”, as say the alchemists.

Actualités

  • Voix du Patrimoine : Atelier du Bouilleur

    Voici un petit temoignage audio sur notre distillerie : http://www.voixdupatrimoine.net/AutignacDistillation.html
    Merci à Voix du Patrimoine d’être venu et d’avoir fait cet enregistrement.

  • 2 & 3 Mai : Session « Fine Faugères » et autres esprits...
    Stage de distillation pour les Faugerois.es et voisin.e.s

    Notre maître distillateur et prédécesseur Matthieu Frécon, interviendra le temps d’un petit stage à la distillerie d’Autignac pour une formation distillation spéciale « Fine » à l’intention des vignerons et autres familiers avec notre spécialité qui nous rassemble depuis bientôt 20 ans... inscriptions : (...)

  • Wein Salon Natürel à Cologne
    pour la première fois : un stand « gnôle naturelle »

    Surk-ki Schrade pionnière : pour la première fois il y aura un stand « Gnôle Naturelle » que l’on partage avec des collègues !